top of page

ERNA KLAASSEN

ERNA KLAASSEN

Mijn naam is Erna Klaassen geboren (1959), getogen en wonend in Eindhoven. Thuis op zolder is mijn atelier, waar ik tijd neem om te ontdekken wat mijn handen willen maken vanuit mijn hart.

Vanuit mijn creativiteit, boetseer ik vrolijke creaties, maak ik abstracte schilderijen en herdenking sculpturen van Powertex.


Technieken

Powertex

 • Powertex is veel meer dan een, van oorsprong, textielverharder. Het is een universeel medium op waterbasis in 11 verschillende kleuren, voor kunstwerken, beelden, schilderijen en decoraties. Je kunt absorberende materialen verharden zoals bijvoorbeeld textiel, papier, karton, leer, glasvezelmat, bij voorkeur natuurlijke materialen. Powertex hecht niet aan plastic.
   

 • Powertex is ook uitstekend te combineren met verschillende kleisoorten, beton, steen, keramiek hout en zand. Gebruik producten van de Powertex lijn, in combinatie met, Stone-art, Easy3DFlex,
  Stockinette, Powercotton, Paperdecoration, Sand & Balls om mooie kunstwerken te creëren. 

   

 • Brushen met verschillende kleuren powercolor, acrylverf of waterverf, geven het kunstwerk meer uitstraling. Na het uithardingsproces van minimaal zes weken is het weersbestendig, mits je het
  kunstwerk behandeld met een laagje Easy Varnish. 

   

 • Powertex maakt samen met jou een prachtig kunstwerk met een verrassende uitstraling.

Andere vormen

 • Dierenfiguren met een grappige uitdrukking en/of toevoeging.

 • Handpoppen, een combinatie van brei/haakgaren en boetseren met Powertex, laat me creaties zien die blij, verwondert, grappig en met gevoel de wereld inkijken, verbonden met elkaar.
   

 • Schilderwerken met gelaagdheid, licht en diepte in warme aardse kleuren, met nieuw zicht op composities.
   

 • Herdenking sculpturen die ontstaan voor of na een bijzondere gelegenheid of afscheid.

"De wereld om me heen verdwijnt langzaam naar de achtergrond, de tijd staat stil en ik verstil.
Mijn handen volgen mijn hart en verwondert zie ik verschillende kunstwerken ontstaan"  

Mijn Kunst technieken

Heb je vragen, over verkoop of anderszins, neem gerust contact met me op. Van exposities tot workshops, of op maat gemaakte kunst. Laat me vooral weten hoe ik je kan helpen.

bottom of page